Hjem » fotografering » Fotokunst – Iscenesettelse med forklarende historie

Fotokunst – Iscenesettelse med forklarende historie

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 71 andre følgere

Tidligere artikler

123

Jeg har tenkt lenge på dette temaet helt siden jeg fikk vite at  heldagsstudentene hadde hatt denne oppgaven. Jeg tenkte; skal jeg bare ta bilder først og så velge et bilde som jeg skal jobbe videre som et prosjekt, eller skal jeg velge et tema på prosjektet jeg skal arbeide videre med, og ta bilder som stemmer med temaet mitt. Det er veldig naturlig for meg å sette meg et mål først, og jobbe mot målet. I dette tilfellet er temaet målet for prosjektet mitt, og da har jeg arbeidet med prosjektet med tema som utgangspunkt. Mitt prosjekt skal være menneskers følelser. Jeg vet dette kommer ikke til å være en lett oppgave, men jeg liker utfordringer. Mitt motto er: Kaster jeg meg ut på dypt vann, så lærer jeg å svømme til land ellers drukner jeg 🙂

Temaet er valgt. Resten er å lage mange forsøk for å få det til. Jeg har vært kontakt med to skuespillere som kan være med i dette prosjektet. Jeg har presentert mine tanker og har brukt mye tid på før jul for å snakke sammen om prosjektet. Vi brukte romjul for å fotografere mange bilder hjemme hos meg i forskjellige lyssettinger, i forskjellige omgivelser og mange forskjellige situasjoner. Jeg ønsket opprinnelig  at det skulle være sol slik at jeg utnytte solas mektige lys for å få til mer interessante bilder, men dessverre det var dårlig vær den dagen og derfor brukte jeg kunstig lys.

I og med vi har kommunisert godt med hverandre på forkant og de er veldig profesjonelle, ble selve fotograferingen gjennomført problemfritt.

Jeg har også videre tatt 2 sett av fotografier som har en annen form, men med samme temaet.

Utvelgelse og viderebearbeiding av bildene er kanskje er den vanskeligste delen i et prosjekt. Det var mange fine foto vi har fått til, og mange av dem er veldig fine ved at de viser at de er dyktige skuespillere. Jeg har valgt ut noen bilder som etter min vurdering kan brukes i mitt prosjekt. Jeg printet ut nesten alle bildene og presenterte disse i veiledningstimer der læreren og medstudenter ikke visste hvilke bilder jeg har valgt, men kun opplyste tanken på mitt prosjekt. Jeg var glad at det er noen som syntes at et av bildene jeg selv har valgt ut var interessant. (ingen vet hvilken bilde jeg skal bruke på det tidspunktet) Jeg er takknemlig for alle tilbakemeldinger slik at jeg kan se alle sider ved dette prosjektet Jeg fikk se verdiene på de andre bilder som jeg selv ikke valgte, og jeg lærte mer om å se de ulike tolkinger av objektet og tema. Jeg har vurdert disse innspillene veldig nøye. Skal jeg endre på tema og prosjektet? Dersom jeg skal jobbe videre med de andre bildene, må jeg lage en annet prosjekt. Selv om bildene som ble valgt av de andre var veldig interessante, var de  ikke av den karakter og tema som jeg ønsket å formidle denne gangen. Jeg vurderte samtidig de to sett av bildene nøye ( de to sett av bildene bearbeidet jeg ikke, siden jeg har ikke tenkt å bruke dem denne gangen)

Jeg har bestemt meg å formidle mine virkelige tanker og brukte de bildene jeg hadde valgt. Uheldigvis var det noen av de analoge bildene som ikke ble som forventet,  to av bildene er derfor digitale bilder.

2017-02-21_22532017-02-21_22542017-02-21_2254_001


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: