Hjem » Reiser » Reise – Kunming, Yunnan, Kina

Reise – Kunming, Yunnan, Kina

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 71 andre følgere

Tidligere artikler

dsc_6084

Vi hadde planlagt at vi skulle besøke Steinskogen ( Stone Forest) da vi kom frem til Kunming med nattog. Kanskje på grunn av hete, var jeg uvel disse 2 dagene. Derfor ble det ingen tur på oss. Vi gikk likevel ut i nærheten av hotellet for å få inntrykk av byen.

Denne byen ser ut som om det er det militære hovedkvarteret for denne provinsen. Det er mange butikker som selger militær utstyr og klær som man ellers ikke kan se i andre byer.

dsc_6129Det var en stor park over bruen rett utenfor hotellet. Det vi la merke til var at folk benyttet området i den parken godt. Det er aktiviteter i til forskjellige tider i løpet av dagen. Du kunne se mennesker i ulike alder som benytte parken i forskjellige tider. Det er mest eldre som var ute tidlig på morgenen. Damer danset i forskjellige grupper, mennene spilte med snurrebasser. Snurrebasser kan være i flere størrelser. Noen er lette dsc_6064og noen er tyngre. Vi gikk gjennom parken langs elva. Det var mange typer treningsapparat og benker. Mange eldre folk var der om morgenen når det ikke var så varmt. Noen syklet, noen satt på benken for å se på folk, flere trente med de forskjellige treningsapparatene og noen rett og slett stod der for å prate med hverandre. Midt i dagen kom folk som skulle selge snacks, kaker e.l. i oppsatte telt midt i et stort området i parken. Når det var glovarmt midt i dagen, så det var  ikke så mange i parken da, unntatt folk som solgte og folk som handlet. Om ettermiddagen da solen forsvant litt og parken kom i skyggen igjen, kom foreldre eller besteforeldre med små unger. De gikk på rulleskjøyter, spilte ball eller rett og slett løp der. På kvelden, etter det ble mørkt, kommer både unger og godt voksne folk igjen til parken. Unge danset sine danser og voksne danset sine danser. dsc_6163Det var liv og lyd helt frem til kl. 00:00 da ble plutselig alt stille 🙂

Det så ut som myndighetene i denne byen tar godt vare på de eldre ved at de laget slik tilrettelegging for eldre mennesker til å gå ut for å ha sin egen trening, samt å ha det sosialt med hverandre. Jeg leste en kunngjøring i lokalavisen om at eldre over 60 ville blitt tildelt et par sko hvert år 🙂

I Norge, oppfordrer politikere til at folk skal ha flere fysiske aktiviteter. Da kan dette være en idé ved at man legger til rette for både eldre og yngre kan ha det mer sosialt, samt legge dsc_6178til rette for trening ved å lage mange forskjellige typer treningsapparat i parken. I Drammen i nærheten av biblioteket er det en park der det er noen treningsapparat for voksne og aktiviteter for unger.

Tid å reise fra Kunming, Kina. Heldigvis jeg var fit for fight igjen. Da er det tid å dra enda nedover til enda varmere strøk, fra høyden ned til bakken 🙂 – Hanoi, jeg kommer!


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: