Hjem » Reiser » Reiseopplevelse / reisetips med bilder i Latvia – Riga, Liepaja og Ventspils

Reiseopplevelse / reisetips med bilder i Latvia – Riga, Liepaja og Ventspils

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 71 andre følgere

Tidligere artikler

DSC_0704

Riga – Latvia

DSC_0376DSC_0389 copySatt på flyet på vei til Riga mens jeg leste artikkel i A-magasinet om anmeldelse av hotellopphold og steder. Jeg synes at det er veldig greit å ha lest disse for å danne det store bildet for det stedet jeg kommer til. Opplevelser og forventninger henger ofte sammen, derfor vil jeg ikke automatisk sammenligne andres erfaringer som det er mine. Om at et par stykker har skrevet dårlig om et sted behøver ikke jeg  å oppleve det samme. Dersom det er flere som skriver det samme om det samme stedet, bør jeg være oppmerksom på akkurat de forholdene det er blitt skrevet om.

Siden vi skal være her i tre dager, bestemte vi oss å leie en Toyota Avensis. Det er Riga, Liepaja og Ventspils som stod på vår reiserute.  Etter dette korte oppholdet, oppsummerte vi at folk her tar ting med ro. Det nytte ikke å være utålmodig. Jeg elsket maten her fordi de brukte lite salt, derfor beholdt maten sine originale smak. Ellers pleier jeg normalt å være tørst som en okse etter restaurantbesøke. Jeg la merke til at lokale bakeri brukte mye ost og nøtter, og nøtter er min favoritt. Kvinnene her liker å gå med halvlange skjørt.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vi kjøpte denne turpakken gjennom Travel Bird, og hotellet ligger litt utenfor byen, derfor tenkte vi at det kan være greit å leie bil siden det er lettere med parkering. Hotellet var kanskje ikke det mest moderne, men rent, og det var for så vidt DSC_0518 copygreit. Det verste av alt toalett hadde ikke avtrekk 😦 Første dag var vi i Riga tilbrakte vi i gamlebyen. Byen har beholdt sin gamle stil akkurat som de andre gamle byene vi har vært i. Men her i Riga har de forsøkt å bygge et moderne tilbygg på toppen av en bygning av gamle stil, derfor ble dette et av de særpreg vi har lagt DSC_0559 copymerket til. Tradisjonell latvisk mat ligner veldig på Estisk mat.

Første biltur var til Liepaja. Det tok tre timer å kjøre. Langs veien så masse gårdsbruk. Folk dyrket korn, beitegress, grønnsaker og mange kyr. I Norge har vi fareskilt for elg, i Finnland for reinsdyr, og her i Latvia for hjort og kyr som gikk over veiene. Liepaja er en liten kystby, men bygningene er meget gamle og forfalne. Særlig områdene rundt Karosta – et militærområde i Baltikum, der det var en del forlatte eller ødelagte bygninger. I mange av blokkene bor fremdeles folk, men det var meget forfalt og mye tagging. Det var endel besøkende DSC_0651der for å se på de militære artiketur under okkupasjonen. Strendene i Liepaja er så fine med finkornet sand med havet ut i horisonten. Dagen vi var der blåste ganske kraftig og kaldt, derfor kunne vi ikke bade. Medarbeidene i restaurant, kafeer eller butikker snakker lite engelsk, derfor tror vi at det er ikke så mange turister som kommer til denne byen. De som kommer, er sikkert fra andre byer eller fra naboland som snakker samme språk. Vi overnattet en natt i hotel Kolumbs i Liepaja.  Hotellet ligger midt i byen. Kort vei til stranda og byen. Egen bilparkering med låst dør på kvelden.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Dagen etter reiste vi tilbake til Riga via Ventspils. Ventspils ligger kun 1 1/2 timer fra Liepaja, men folk her ser ut som om de har det romsligere enn i Liepaja. Mange nyere og fine bygninger og fine parker. Byen er pyntet til sommer.

Dette var en veldig interessant reise. Latvia er fremdeles under utvikling. Derfor er det interessant å se denne siden av landet. Bildene som jeg har tatt nå i dag, kommer til å bli en historie om ti eller 20 år……..

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Annonse: Nye ball- og selskapskjoler serie Moon fra www.jyang.no Ferdige kjoler og skreddersydd i alle størrelser Tlf. 22423000

Annonse: Nye ball- og selskapskjoler serie Moon fra http://www.jyang.no
Ferdige kjoler og skreddersydd i alle størrelser
Tlf. 22423000


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: