Søndag – det betyr at jeg har bedre tid til å lage middag!
Meny i dag er dampet torsk med tofu i østerssaus med dampet egg, spinat og squash. Jeg liker best å dampe fisk. Jeg liker den originale smaken av fisken uten å bli bedøvet av andre krydder, selv om jeg liker mat med sterke krydder. Jeg liker å lage mat til de jeg er glad i. Jeg har det godt når jeg ser at maten blir tømt og alle er gode og mette. Andre velger å si det blomster, jeg velger å si det med maten.
Her er ingredienser til de to rettene:
Dampet torsk med tofu i østersaus (kan også bruke torskefilet fra frysedisken fradu finner hos Rema1000, men må ferdig tinet)
- Torsk, tofu
- sterssaus, salt og pepper og litt chili
- Sesamolje eller olivenolje
- hvitløk, ingefær ( freser i panne med litt olje, ha på toppen av dampet fisk når den er ferdig)
Dampet egg med spinat og squash
- Egg
- Hakk litt spinat bland inn i eggerøren
- Squash i skiver, ferdig kokt med litt vann og litt salt. Blandet inn i eggerøren
Kok resten av spinaten. Rør inn litt salt og olivenolje. Ha på toppen av ferdig dampet egg.
Ved damping av mat er viktig at maten ikke blir overkokt. Det vil si ikke dampet altfor lenge.